De Stuurvrouwen: GAME ON

Om het Europees Kampioenschap af te trappen, onthulde Nike een week voor de start de foto expo GAME ON en onze stuurvrouw (lees: stuntvrouw) Francien was erbij.

GAME ON is een documentaire fotoserie die een inspirerende kijk geeft op het hedendaagse vrouwenvoetbal in Nederland. In juni heeft fotografe Jane Stockdale twee weken lang het vrouwenvoetbal in Nederland op de voet gevolgd en crosste ze het hele land af om voor aanvang van het toernooi een beeld van de sport te krijgen. Francien ging op bezoek bij de expo en maakte een praatje met Jane; sportfan in hart en nieren.

 

 

Jane Stockdale

“ … een droomproject…” – zo noemde Jane deze uitdaging toen ze er voor het eerst over hoorde. Nike koos haar speciaal voor deze expositie. Jane komt uit Schotland en is het grootste deel van haar leven al een fanatiek voetballiefhebster en bovenal gewoon helemaal gek is van sport en de sfeer. Ze maakte fotorapportages van verschillende grote sportevenementen en is bijzonder goed in staat om het hart van de sport in beeld te brengen. WK’s, EK’s en de Spelen, allemaal kwamen ze op haar lens voorbij.