De Stuntvrouw: Francien

Francien laat je botsingen nog eens zien

Wat anderen met sauna’s, vliegtuigen of mensenmassa’s hebben, heeft blogster Francien Regelink (30) met auto’s: ze is er als de dood voor. In de eerste maanden na haar rijexamen kroop ze nog wel eens achter het stuur. Een paar kapotte bumpers, gemolde bloembakken en bekraste deuren verder stapte ze voor goed op de bijrijdersstoel. Tot nu. Wees gewaarschuwd…

‘Als er geen nieuws is, kun je het zelf maken en nog veel mensen bereiken ook.’ Dat motto heeft Francien (“ik ben een marketingmeisje”) veel gebracht. Ze werkte voor de grootste sportmerken ter wereld, werd bekend met haar boek Francien laat je tieten nog eens zien en kreeg duizenden vrouwen via haar blog girlslove2run.com aan het rennen én lezen.  

Maar is ze nu doorgeslagen in haar motto? Lachend vertelt Francien iedereen die het horen wil dat ze vijf keer zakte voor haar autotheorie-examen. Dat ze achter het stuur een ‘links-rechtsprobleem’ heeft. Net als een ‘inzichtsprobleem’ en een ‘motoriekprobleem’. Grinnikend: “Ik ben vooral goed in tegen anderen aanbotsen.” Stapt ze dit jaar alleen maar in onze leaseauto omdat ze koste wat kost zelf nieuws wil maken? Alles voor de vlog?

Gelach aan de andere kant van de lijn. Haar doel is puur. “Ik ben een groot fan van de trein, maar ik heb het eigenlijk te druk om van het OV afhankelijk te zijn. Probeer maar eens op één dag vanuit Utrecht naar Maastricht én Amsterdam te komen. Ik moet sneller van A naar B.” Haar goede voornemen voor 2017 was snel bekend. Weg met de auto-angst!

Francien is onconventioneel. Wil een energiebedrijf een campagne voor windenergie? Dan plaats zij tegen alle regels in doodleuk een park met vijfduizend miniwindmolentjes op het Amsterdamse Museumplein. “Mocht helemaal niet, maar hé: de beelden waren binnen. Check. Ik kom altijd onverwachts. En als ik kom dan kom ik hard.”

Misschien juist daarom na tien jaar haar abrupte terugkeer achter het stuur. ‘Ik wil een auto en goede hulp’, dat was zo’n beetje Franciens boodschap aan TopSportLease. Een betere instructrice dan topvoetbalster Babiche Roof kan ze zich nauwelijks wensen. “Wat zij met een bal kan, doet ze ook met de auto. Hem super strak voorleggen. Geweldig inzicht.”

Aan Francien om Babiche’s voorzetten in te koppen. “Hah! Ik ben stuurvrouw in opleiding. En weet je: ik begin het nog leuk te vinden ook. Mijn auto verandert langzaam in een huiskamer. Ik regel er afspraken, luister muziek en kleed me er om voor hardlooprondjes.” Het rijden zelf? “Ik heb vandaag voor het eerst in één keer achteruit ingeparkeerd. Foutloos.”

VOLG DE STUURVROUWEN