Marjolijn Kroon: Ontspannen op weg

Sport draait om beter worden.

De achternaam van Marjolijn Kroon (26) past bij haar klasse. Ze korfbalt als een koningin: zo goed is ze. Die stijl wordt soms voor arrogantie versleten. Terwijl de international een aardige meid is die niet sport voor geld of roem, maar om beter te worden. Niet voor niets rijdt ze wekelijks duizend kilometer om in Friesland te kunnen spelen.

Een verhaal over Marjolijn is een verhaal over een liefhebster. Ze korfbalt belangeloos bij LDODK/Rinsma Fashion. Het gaat haar niet om centen, maar om pure passie. Passie die ze als ambassadeur van het G-korfbal, ook maar wat graag overbrengt op mensen met een beperking. Dus kom niet bij haar aan met suggestieve opmerkingen over haar overstap in 2016 van topper KZ naar het bescheiden Friese LDODK. Clubhopper, noemden sommigen haar. Geldwolf. “Kan ik echt niet tegen. Sport draait voor mij niet om geld. Maar om beter worden. Jezelf en het team ontwikkelen.”

Voor dat doel tuft Marjolijn drie keer per week heen en weer over de Afsluitdijk. Duizend kilometer in zeven dagen haalt ze met gemak. Daarvoor was wel een betaalbare auto nodig. Die vond de meervoudig wereldkampioene bij TopSportLease. “Een Renault Clio: bevalt super. Ziet er sportief uit en heeft alles wat ik nodig heb. Navigatie, cruise control, prima muzieksysteem en ik kan m’n telefoon opladen onderweg. Ik kom heerlijk ontspannen aan bij wedstrijden en trainingen.”

Marjolijn roemt de ‘kleedkamersfeer’ bij TopSportLease. “Het contact is goed. Geen moeilijk gedoe. Ze denken mee. Laatst informeerden ze me zelfs dat een van mijn sponsorovereenkomsten bijna afliep. Fijn, kun je daarop weer actie ondernemen. Ik hoor dat mensen leasen weggegooid geld vinden, maar kijk eens wat voor zekerheid je er voor terug krijgt. Bovendien geeft TopSportLease alle ruimte om reclame te maken op je auto. Als je het met sponsors slim aanpakt, heb je die kosten er zo uit!”

BENIEUWD NAAR DE RENAULT CLIO?