Sander Fonville: Buiten de lijnen op weg naar de top

’s Ochtends vroeg op in het Overijsselse Goor en húp de auto in richting file en kantoor. 25.000 kilometer per jaar redt-ie makkelijk: Sander Fonville lijkt een Nederlander als zovelen, zeker geen steratleet. Toch rijdt ook deze ondernemer een wagen van TopSportLease. “Ze hebben daar een topsportmentaliteit. De absolute drive om klanten zo goed mogelijk te helpen. Dat spreekt me aan.”

De naam past goed bij de uitstraling, maar het bedrijf is er voor meer dan alleen topsporters, vindt Sander. “Je kunt er voor private lease of als ondernemer ook prima terecht, dat mogen ze best meer benadrukken.”

Hij verwijst naar zijn eigen situatie. “Toen ik voor mezelf begon, was de aanschaf van een nieuwe auto te duur en ik wilde ook niet het risico lopen met pech langs de weg te belanden in een tweedehandsje. TopSportLease biedt de oplossing. Ik weet per maand precies wat mijn kosten zijn en je kunt kortlopende contracten afsluiten. Dat maakt je flexibel. Loopt je bedrijf matig dan zit je niet te lang vast aan je leasewagen en gaat het goed dan kun je daar met de keuze voor bijvoorbeeld een comfortabelere auto ook snel op inspelen.”

Zelf verruilde Sander na twee jaar bij ons te rijden zijn Fiat 500 voor de ruimere Renault Clio. De zaken gaan goed en hij is veel onderweg. Naar kantoor in Eindhoven, naar huis in Twente, maar ook naar afspraken door heel het land. Zijn weken zijn divers. De ene dag stapt-ie binnen bij een fitnessschool, de andere dag zit-ie aan tafel met een sportbond en weer 24 uur verder maakt hij een rondje langs Ajax, Feyenoord en PSV.

Met zijn platforms SportNetwerk en SportScoutz is Sander de enige sportrecruiter van het land. Daarnaast is hij als partner van Business of Sports Academy actief bezig met opleiden binnen de sport. “Ik help goede mensen aan een leuke baan én omgekeerd. Bij iedere organisatie die ook maar iets met sport heeft. Of het nu gaat om een merchandisemedewerker voor Feyenoord of een internationaal accountmanager voor Shimano.”

De man die voetbalt en in zijn jeugd atletiek, judo en tennis probeerde, leeft in sporttermen. “Het doel is sportorganisaties verder professionaliseren. We zoeken altijd de juiste match. Iemand die past binnen het team. Die overeenkomt met de mentaliteit binnen een bedrijf. Zodat niet langer een vriendje van de directeur of het zoontje van de manager zomaar een leuke baan krijgt, maar altijd de beste mensen.”

Sander volgt een voor ons bekende route: binnen én buiten de lijnen op weg naar de top.