Tart de Topklasse: Opel Astra Sports Tourer

De verwachtingen zijn hoog. De Opel Astra is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2016. In een tijdsbestek van acht jaar is de nieuwe Astra alweer de derde Opel die tot Auto van het Jaar wordt verkozen. Een knappe prestatie van de Duitse autofabrikant.
Marcel Remij, accountmanager van Opel Nederland, kwam bij ons langs om de stationcar van de prijswinnaar te laten zien. De Opel Astra Sports Tourer. Een goed moment om eens bij te praten en wat plaatjes te schieten in een geschikte omgeving.

Tart de Topklasse

Wanneer ‘Tart de Topklasse’ als slogan voor een nieuw model wordt gebruikt, is een passende locatie voor foto’s in een sportieve omgeving snel gevonden. Zo stonden we op een frisse maandagmiddag bij de training van het eerste elftal van Achilles’29 op Sportpark De Heikant in Groesbeek. Treffender konden we het overigens ook niet vinden met een dorp dat aan de Duitse grens ligt en dat tijdens de carnaval als het Keulen van Gelderland bekendstaat.

En wanneer men het heeft over Topklasse in het voetbalmaffe dorp zijn er verhalen te over. Met Achilles’29 en De Treffers speelden maar liefst twee clubs uit Groesbeek op het hoogste amateurniveau, de Topklasse. Het was Achilles’29, die als eerste club in de voetbalgeschiedenis op amateurbasis toetrad tot het betaalde voetbal en daarmee de Topklasse in het seizoen 2014-2015 ontsteeg.

Opel Astra Sports Tourer Innovation

Het was even afwachten met welke uitvoering van de Sports Tourer Marcel op bezoek kwam. Het werd de Innovation 1.6 Turbo 147kW/200pk Start/Stop handgeschakeld.
De auto maakt zijn naam waar. Hij ziet er stijlvol en vlot uit en zit boordevol met innovaties. Als optie kun je bijvoorbeeld de derde generatie van de Opel Eye in de auto nemen. Dat is een intelligente camera die ervoor moet zorgen dat je veiliger op de weg rijdt en ondersteunt het rijden wanneer er iets afwijkt door bijvoorbeeld Lane Keep Assist. Zodra je zonder richting aangeven iets op de wegmarkering rijdt, stuurt de Astra iets bij zodat je weer in de baan rijdt. Een andere gave innovatie is de persoonlijke service-assistent Opel OnStar, die je misschien wel van de reclame kent.

Zelf rijden

Zelf kon ik ook even rijden in de Sports Tourer. De auto ziet er sportief uit, rijdt comfortabel en geeft het gevoel van luxe. De Astra heeft veel ruimte in de auto wat belangrijk kan zijn voor zowel de zakelijke rijder als een gezin dat de weg op gaat. De nieuwste generatie auto’s moet van Opel opvallen door een sportieve uitstraling, moet soepele rijeigenschappen bezitten en snel kunnen reageren op veranderende situaties. Je verbaast je eigenlijk steeds meer over wat er inmiddels mogelijk is met intelligentie in compacte auto’s. Het maakt auto’s veiliger, slimmer en je krijgt meer rijplezier. De eerder genoemde Lane Keep Assist is daar een mooi voorbeeld. Zodra je aan het rijden bent, merk je deze ondersteuning gelijk op. Zeker als je net zoals ik voor de eerste keer kennismaakt met deze technologie. Dat was een aparte ervaring maar het gaf tegelijkertijd ook een erg veilig gevoel.

Al met al dus een hele fijne auto, waarvan snel duidelijk wordt waarom de Opel Astra Auto van het Jaar is geworden. Dit gaat ongetwijfeld een topper in zijn segment worden.

Europese top!

De komende jaren kan er veel verwacht worden van Opel. Het plan is om de tweede grootste autofabrikant op de Europese markt te worden. Daarvoor brengt het dochterbedrijf van General Motors tot 2020 nog eens 29 nieuwe modellen en 19 nieuwe motoren uit. Hieronder valt in ieder geval een volledig elektrische auto en een tweede vlaggenschip naast de Insignia, een SUV waarmee ze het bedrijf een flinke technologische boost willen geven. Met de Opel Astra wordt in ieder geval een goede stap in de richting van de Europese top gezet.

Marcel Remij

Opel is al vanaf het eerste uur partner van TopSportLease en was het eerste automerk in het wagenpark. Met accountmanager Marcel Remij werken we al heel wat jaren samen. De geboren Arnhemmer is een voetbalfan en had het erg naar zijn zin op Sportpark De Heikant. Zelf is hij opgegroeid met Vitesse en bezoekt geregeld wedstrijden in de Kuip met klanten, waar Opel hoofdsponsor van Feyenoord is.

Proefrit maken?

Wil je de auto een keer in het echt zien of zou je een proefrit willen maken, dan is dat geen probleem. Stuur me een mailtje als je daarvoor interesse hebt.

Dan neem ik contact met je op!

Angela van Beek – van de Worp

Social Media & Marketing Manager
a.vandeworp@topsportlease.nl