VOKK auto overhandigd

Afgelopen week hebben wij de wederom gesponsorde VOKK auto overhandigd aan de Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker. We zijn ontzettend blij dat wij vanuit TopSportLease hieraan kunnen bijdragen. 

Reeds meerdere jaren stelt TopSportLease in samenwerking met Stichting Paultje en de Draak een auto ter beschikking aan het VOKK om zo kinderen met kanker te bezoeken.

Wat doet VOKK: Ze werken sinds 1987 aan de beste zorg, nazorg en begeleiding voor kinderen met kanker en hun gezin in alle fasen. Door het delen van ervaringen mogelijk te maken, door informatie, belangenbehartiging, individuele dienstverlening en kwaliteitstoetsing.

Maar ook door het ontwikkelen van initiatieven en activiteiten om kinderen en gezinnen te steunen, zoals de KanjerKetting en de vijfjaarlijkse Ketting van Ballonnen. Ze brengen twee tijdschriften uit: Attent voor ouders en LēF voor jongeren.

Stichting Paultje en de Draak: Stichting “Paultje en de Draak” is opgericht om kinderen met kanker en hun naasten te helpen bij het verwerken van het behandelingsproces. Hiervoor hebben zij de opdracht gegeven om een animatiefilm te laten maken, welk reeds diverse prijzen heeft gewonnen en in meerdere landen is uitgebracht.

De KanjerKetting steunt en beloont: De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de VOKK de KanjerKetting ontwikkeld.

De KanjerKetting is tegelijk beloningssysteem en wegwijzer en bestaat uit kralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal.