Alle informatie over jouw auto

Hieronder vind je alle informatie over jouw TopSportLease auto overzichtelijk weergegeven. Van het bestellen en leveren van uw nieuwe auto, het laten uitvoeren onderhoud en vervangen van banden, wat te doen bij schade of pech onderweg en hoe betaal ik een bekeuring.

Auto bestellen en leveren

Wat gaaf, wij mogen je nieuwe auto gaan bestellen. Als de auto op voorraad staat bij ons, dan kan je snel gaan rijden. Moeten wij de auto gaan bestellen dan doen wij dat bij ons netwerk van geselecteerde dealers. Na de formele bestelbevestiging houden wij je uiteraard direct op de hoogte van de verwachte levertijd. Als je nieuwe auto door de dealer is afgeleverd ontvang je de kentekencard binnen enkele dagen per post.

Onderhoud

Als je auto een onderhoudsbeurt nodig heeft, dan kun je een afspraak maken met de erkende merkdealer.

Ook kan je gebruik maken van de Onderhoud Service van onze moedermaatschappij ProLease. Het grote voordeel van deze service is dat je auto op een locatie naar keuze wordt opgehaald en aan het einde van de dag weer aan jou wordt afgeleverd op dezelfde locatie. Deze haal- en brengservice is bij TopSportLease helemaal gratis.

Als berijder ben je zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van kleine en grote onderhoudsbeurten. In de meeste gevallen geeft de boordcomputer van je auto aan wanneer er onderhoud uitgevoerd dient te worden.

Controleer daarnaast met regelmaat zelf tussentijds het niveau van de vloeistoffen, zoals oliepeil, ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof. Want ook je auto moet je in goede conditie houden.

Banden

Het veilig en comfortabel naar je training of wedstrijd rijden, vinden wij vanuit TopSportLease enorm belangrijk. En de banden onder jouw auto spelen daarin een grote rol. Je kunt dit altijd zelf in de gaten houden door regelmatig de bandenspanning en bandenprofielen te controleren.

Voor vervanging of controle van je banden kan je altijd terecht bij de dichtstbijzijnde Bandenprof-vestiging.

Pechhulp (24/7)

Het is altijd heel vervelend als er onderweg iets gebeurd met je auto en je niet verder kunt. Bijvoorbeeld door een technisch falen, schade of diefstal!

Het grote voordeel dat TopSportLease onderdeel uitmaakt van ProLease is dat je dus 24 uur per dag een beroep kunt doen op de ProLease Alarmdienst, te bereiken via +31 (0)73-7517373.

Schade en verzekering

Heb je schade aan je auto? Dan is jouw veiligheid en gezondheid altijd onze eerste zorg. Bij TopSportLease krijg je altijd de juiste hulp die je nodig heeft. En het maakt dan niet uit of het om (ruit)schade aan je auto gaat, of dat je schade hebt veroorzaakt aan een andere auto. TopSportLease staat 24/7 voor je klaar.

Zorg ervoor dat je ten tijde van het schadegeval -of eventueel in overleg met de tegenpartij op een later tijdstip- een schadeformulier invult. Het is hierbij belangrijk dat je het schadeformulier op de voor- en achterzijde duidelijk en volledig invult. Na het invullen van het schadeformulier, zien we graag een duidelijke scan van de voor- en achterzijde per e-mail tegemoet.

Je kunt het schadeformulier ook per post naar ons toesturen:

TopSportLease
T.a.v. afdeling Schade
Europalaan 30
5232 BC 'S-HERTOGENBOSCH

Een blanco schadeformulier is terug te vinden bij de 'Downloads'

Autoruitschade

Reparatie of vervanging van uw ruit(en) kunt u laten uitvoeren door 123Ruit.nl. 123Ruit.nl is 24 uur per dag bereikbaar via 123Ruit.nl en op telefoonnummer 088-1850500.

Als de voorruit hersteld kan worden door een harsinjectie, zal er geen eigen risico in rekening worden gebracht.

Bekeuringen

Het blijft altijd heel vervelend en het overkomt ons allemaal wel eens, een bekeuring. Hoe weet je nu als leaserijder dat er een bekeuring is binnengekomen, want de auto staat immers op naam van TopSportLease. Hoe werkt het betalen van de bekeuring? Hieronder kort uitleg over de verschillende soorten bekeuringen.

  • Verkeersovertredingen
    Heb je met je leaseauto een verkeersovertreding begaan? TopSportLease registreert de auto op jouw naam, ook al zijn wij eigenaar, en dat betekent dat de beschikking in de meeste gevallen gewoon rechtstreeks naar jou wordt verzonden. De wijze van betalen vind je terug op de beschikking zelf. Als de auto toch op onze naam staat geregistreerd, dan ontvangen wij de beschikking en betalen dan altijd de beschikking direct aan de betreffende instantie. Dit doen wij om aanmaningen en eventuele dwangbevelen te voorkomen. Vervolgens sturen wij de beschikking door naar jou met het verzoek het bedrag binnen 30 dagen te betalen aan TopSportLease. Bij uitblijven van betaling van de doorbelasting, zal TopSportLease de beschikking betalen en hiervoor aanvullende administratiekosten in rekening brengen.
  • Gemeentelijke bekeuringen
    Voor de gemeentelijke bekeuringen, zoals bijvoorbeeld een parkeerboete, geldt in principe dezelfde procedure.

Inleveren auto einde contract

Helaas komt er soms aan al het mooie een einde. Er wordt tijdig door ons contact opgenomen om een innameafspraak te maken op een door TopSportLease bepaald innameadres. Mocht je een nieuwe auto besteld hebben, dan zal er in overleg worden gekeken naar een adres waar de auto’s eventueel geruild kunnen worden. Bij het maken van de innameafspraak wordt uitgelegd hoe de auto ingeleverd moet worden. De werkelijke inname van de auto door TopSportLease vindt plaats bij terugkomst van het voertuig bij TopSportLease. De auto wordt conform het Innameprotocol beoordeeld en aansluitend wordt hiervan een rapport opgesteld.